semel och ketchup-älskaren <3

"älskar" och "hatar" är starka ord, man ska välja hur man använder dem! MEN jag säger nu att jag ÄLSKAR semlor !!! (och ketchup men dt är inte så relevant nu) och denna vecka har jag ätit två st! Mamma var här i falun hos mej förra helgen och vi bakade en STOR semeltårta! mums, så nu har jag bitar i frysen att ta upp när jag e sugen ;) dessutom var det en saffranssemeltårta! så himla gott!! så får ni chansen, testa det, saffransbröd o semla i ett ;)! I Lööve!... och jag hatar oliver... haha

Inatt drömde jag så hemskt att jag väckte mej själv i gråt och jag fortsatte gråta trots att jag vaknat för att jag var så tagen av drömmen och känslorna. Vissa drömmar griper vekrligen tag i en. Undrar om drömmar betyder något?! dt tror jag.

Kan inte slita mej ifrån James Morrisons nya album!! grymt bra!!!

Nu gör jag lunch och tvättar och idag blir dt morotslåda! :) mammas specialite som vi får under högtider, får se om jag får den lika god!

Annars så närmar sej USA!!!!!!! aaahhhw!! på sönd 28 dagar kvar :D

Dagens matblogg
Morotslåda

Koka skalade morötter i ca 20 min (lite halvhårda)
Riv dem

Blanda de rivna morötterna med, hackad gul lök, ett ägg, 1 dl mjölk, lite dinkelmjöl och salt o peppar.
Grädda i en avlång sockerkaksform ca 30 min (eller tills den hårdnat)

Servera till kötträtter, sås o potatis eller som jag, till stekta grönsaker med vitlökssås ;)!


gratis är gott

Du fick mej johanna ;) och nu är jag medlem så får vi se då ;P för visst är gratis faktiskt gott :P ?! kolla in sidan ni med www.GratisMode.se

SNÖ Å STORMIGT och lånade precis massa filmer av Sanna! en sådan dag idag för jag är ledig, igen :S ! uttråkad!... Just ja, har fixat klart Norge nu så om en vecka får jag mitt skattekort så får nu åka när det passar mej :D...

Dagens matblogg

Trött på den vanliga gröten?!

Koka havregrynen med hackade mandlar, linfrön, solrosfrön, kanel och kokos! :) 

Kombinerad BLOGG och MATBLOGG av Emmy Hermansson

Idag tvätt o städförmiddag :) jag tycker om att pyssla runt!... Började med 1 timmes promenad med syrran före frukost och hade mina stavar för första gången som jag fått av Ingela :)! nöjd! 
   Helgen var bra, jobb på cubus och födelsedagsfest hos frida! den var lyckad men med en aningen för många droppar vin för min del :P men men :D
   Idag såg jag ett kort på en blåbärspaj å vart så sugen!! försöker hålla igen lite ifrån vitt mjöl o socker så gjorde en nyttig variant! skriver om den i slutet av inlägget för har bestämt mej nu! Detta är en Kombinerad BLOGG och MATBLOGG av Emmy Hermansson  Matbloggen skrivs alltid sist i inläggen, så man kan själv välja om man vill läsa och inspireras av recepten, råden och kommentarerna från mig. Matbloggen består av den mat/bakverk, jag själv lagar/bakar och äter under en dag. Ibland flera receot men ibland simpel. Den är hälsoinriktad! Varsogoda dagens matblogginlägg:

Blåbärspajen

3 dl dinkelmjöl
1 dl råsocker
1 tsk bakpulver
1 msk honung
2 msk smält smör (det ska vara riktigt smör vilket är nyttigaste för oss t e x bregott) 
1 dl rapsolja

blåbär

Kyl degen och gör därefter en bädd av lite av degen och strö blåbären på. Kavla resten av degen och skär strimlor, lägg över blåbären. Grädda i 200 grader i ca 15 minuter.

(Om detta känns för torrt och man vill ha någon form av sås till kan man göra en nyttigare variant av: turkisk yoghurt, florsocker och vaniljsocker)

rugguggla :P

Känner mej som en liten ruggugla här där jag sitter, uuuh vilket skitväder! man blir så frusen å grå liksom vädret! sitter o lyssnar på markus (hurtigs) inspelningar, myyyys! och känner för ett bad! Badade faktiskt när jag var hemma i Vansbro sist, bäst att passa på där vi har ett kar... bra för kroppen och man blir så avslappnad! Det skulle fler behöva göra! rensa tankar och ha en lugn stund!
   Ikväll kommer rappling förbi och sedan malin (ny bekantskap :D) och vi ska lira lite gura å se på film tror jag!
   Annars så ska jag laga mos idag, ska göra det av rödbetor och morötter :D sedan en "quornköttfärslimpa" och brunsås ;) haha egentligen skulle väl jag skapa en matblogg, jag som alltid skriver om mat :P

Är i drömmarnas värld, med min störtsa dröm mitt hus, det gamla med det fina golvet och fönstren som ska rustas och så min trädgård, råvaror från naturen, hemgjorda brödet, skogen vattnet... PENGAR!!

Såg en video idag blev lite sorgsen, men sen gav det hopp men sen hette låten - the day that never comes, METALLICAS kolla youtube om ni känner för det!

Tiden springer iväg, LEV och UPPSKATTA det du har medan du har det !!!

pizzabak

nytt år nya möjligheter! och jag är en dålig bloggare (periodare :P )... Julen var fantastisk :) men tänk vad allt handlar om mat och... det är så GOTT! Nyår firades med 3 rätters middag sedan lite småfester och hem till mor å far till tolv-slaget :D stod på åkern o kramades med pappa på pricken! kändes bra, kände inte för att "festa" och jag anser att man ska inte göra något man inte känner för! :) (om det inte handlar om något seriöst som att gå till jobbet osv...)... på tal om jobb så jobbar jag på som vanligt, önskar dock det var mer jobb, vill ju ha en fin fickpeng i U S and A ;)! vi räknar ner, flyger 28 feb!...
   Sofia Lissjanis åkte precis hem ifrån mej, hon kom igårkväll och sov här, vi var vakna till 02.15, så mycket snack att ta igen! men ändå uppe i 10 tiden, promenix å god nyttig grötfrulle med ägg o frukt!
   Ikväll Let´s dance premiär, MEN kommer nog inte att bli något jag MÅST E följa! blir pizzabak å mys hos frida, även catrin o alicia kommer! länge sen jag träffade dem alla, tiden bara springer :S men nästa helg blire födelsedagspartaj även hos frida så nuså :) å så ska vi hälsa på hos harry :P jobbar dock men men!
  

RSS 2.0